ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πλοήγηση

  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

      Με τα επισυναπτόμενα έγγραφα, εφιστούμε την προσοχή ώστε  να ενημερωθούν οι υποψήφιοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ για την ανάρτηση της προκήρυξης του στρατού και την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών που έχει οριστεί για την ειδική αυτή κατηγορία για συμμετοχή στις προκαταρκτικές δοκιμασίες.

    Για τις προθεσμίες υποβολής δικαιλογητικών πατήστε στο επόμενο σύνδεσμο: εδώ 

    Για την προκύρηξη του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας πατήστε εδώ

     

  • Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση-Συντελεστές Βαρύτητας

    Εδώ θα βρείτε τον πίνακα με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και επιστημονικό πεδίο (Φ.15/220830/Α5/23.12.2016 ΥΑ).

  • Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Ειδικές κατηγορίες

    01/02/2017

    Τροποποίηση της αριθμ. Φ.151/20049/2007/ Β6 (ΦΕΚ 272/Β΄) «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαί- δευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90/Α΄) και των παραγρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 13 του ν. 3404/2005 (ΦΕΚ 260/Α΄) εδώ

  • Οδηγίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

  • Ανακοινώσεις για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

  • Εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο

  • ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

    21/09/2015

    Νέο σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ισχύει για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στη Γ΄ τάξη Ημερήσιου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Οι μαθητές των τάξεων αυτών χωρίζονται σε τρεις ομάδες προσανατολισμού:
    •  Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών,
    •  Ομάδα Θετικών Σπουδών και
    •  Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
    Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού. Ειδικά οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου παρακολουθούν και ένα μάθημα επιλογής.
    Τα επιστημονικά πεδία που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές είναι:
    •  1ο Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
    •  2ο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
    •  3ο Επιστήμες Υγείας και Ζωής
    •  4ο Επιστήμες της Εκπαίδευσης
    •  5ο Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής
    Οι μαθητές κάθε ομάδας προσανατολισμού μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο το πολύ επιστημονικά πεδία. Αν επιλέξουν ένα επιστημονικό πεδίο τότε εξετάζονται πανελλαδικά σε τέσσερα (4) μαθήματα ενώ αν επιλέξουν δύο επιστημονικά πεδία τότε εξετάζονται πανελλαδικά σε πέντε (5) μαθήματα.

    Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα χρήσιμο πίνακα με όλες τις δυνατές επιλογές.

    https://drive.google.com/file/d/0B6Jbzknr6ZntVnUzTUN0LUwwU00/view?usp=sharing

  • ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

    21/09/2015

    ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

    https://drive.google.com/file/d/0B6Jbzknr6ZntdkxQdmFCd0t4ZXc/view?usp=sharing

  • Κανονισμός Λειτουργίας Ελληνικου Λυκείου Μονάχου

    09/03/2015

    Ενημερωθείτε για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας.

     

    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

    Εισαγωγή

    Οι βασικές αρχές που αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό καθορίστηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων και τις μαθητικές κοινότητες του Λυκείου. Στόχος μας είναι η δημιουργία συνθηκών για όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

    Οι βασικές ιδέες του κανονισμού, οι οποίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, παρουσιάζονται παρακάτω.

     

    Μαθήματα και ώρες διδασκαλίας

    Από Δευτέρα έως Παρασκευή ισχύουν οι ακόλουθες ώρες διδασκαλίας:

    1η ώρα                          

    08:00 – 08:45

    2η ώρα

    08:45 – 09:30

    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

    15 min

    3η ώρα

    09:45 – 10:30

    4η ώρα

    10:30 – 11:15 

    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

    10 min

    5η ώρα

    11:25 – 12:10

    6η ώρα

    12:10 – 12:55

    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

    5 min

    7η ώρα

    13:00 – 13:45

    8η ώρα

    13:45 – 14:30

     

    Εάν ο καθηγητής δεν έχει ακόμη προσέλθει στην τάξη πέντε λεπτά μετά την έναρξη της ώρας, ο πρόεδρος της τάξης το αναφέρει στον υποδιευθυντή του σχολείου.

     

    Διαλείμματα

    Στην αρχή των μεγάλων διαλειμμάτων  οι μαθητές απομακρύνονται από την αίθουσα ανοίγοντας όλα τα παράθυρα σε ανάκλιση ενώ ο καθηγητής αποχωρεί απο την τάξη τελευταίος και την κλειδώνει.

     

    Αργοπορίες

    Κατά την έναρξη κάθε σχολικής ώρας ο εκπαιδευτικός ελέγχει τις παρουσίες και συμπληρώνει τα ονόματα των απόντων μαθητών, εφόσον αυτό δεν έχει ήδη συμβεί. Εάν ένας μαθητής καθυστερήσει, καταχωρείται απο τον απουσιολόγο η αντίστοιχη παρατήρηση και υπογράφεται από τον εκπαιδευτικό.

    • Ειδικά για την 1η ώρα καθυστερήσεις πλέον των 5 λεπτών θεωρούνται απουσία.
    • Δίπλα στις απουσίες που οφείλονται στη συμμετοχή του μαθητή σε σχολική εκδήλωση, σημειώνεται η αιτιολογία σε παρένθεση· οι ώρες αυτές δεν υπολογίζονται ως απουσίες. (1)
    • Όταν υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων (π.χ λόγω χιονιού), στις αργοπορίες της 1ης ώρας αναγράφεται η αιτία. Οι καθυστερήσεις αυτές δεν συνυπολογίζονται.

     

    (1)Ο καθηγητής κατά την κρίση του (λόγω προγραμματισμένου διαγωνίσματος ή λόγω σημαντικότητας της διάλεξής του) μπορεί να μην επιτρέψει σε μαθητή να συμμετέχει σε σχολική εκδήλωση.

    (1)Ο καθηγητής που πρόκειται να απασχολήσει μαθητές π.χ. σε σχολικές εκδηλώσεις οφείλει να ενημερώσει τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων με λίστα των ονομάτων των μαθητών που θα απουσιάζουν.

     

    Απομάκρυνση από το μάθημα για λόγους υγείας

    Οι μαθητές κατά κανόνα δεν επιτρέπεται να απομακρύνονται από την αίθουσα διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μαθητές οι οποίοι είναι άρρωστοι, ζητούν άδεια από τον Διευθυντή και φεύγουν απο το σχολείο, αφού πρώτα ενημερωθεί ο γονέας. Μαθητές οι οποίοι νιώθουν κάποια αδιαθεσία στην ώρα του μαθήματος, ζητούν άδεια απο τον καθηγητή να βγουν από την τάξη. Η απουσία τους εφ΄οσον περάσει τα 5 λεπτά, καταχωρείται στο απουσιολόγιο ως δικαιολογημένη.

     

    Απουσίες

    Ο γονέας ή ο κηδεμόνας

    • μπορεί να δικαιολογήσει με ενυπόγραφη δήλωσή του στο σχολείο το πολύ 10 ημέρες αθροιστικά για όλο το σχολικό έτος και μέχρι 2 το πολύ συνεχόμενες ημέρες τη φορά.
    • μπορεί να προσκομίσει στο σχολείο ιατρική γνωμάτευση, που βεβαιώνει την ασθένεια του μαθητή.

    Οποιαδήποτε δικαιολόγηση απουσιών πρέπει να γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την επιστροφή του μαθητή. Μετά την παρέλευση των 10 ημερών ηοποιαδήποτε δικαιολόγηση απουσιών θεωρείται εκπρόθεσμη.  

    Όρια απουσιών

    • Δικαιολογημένες απουσίες μέχρι 64/ σχολικό έτος
    • Αδικαιολόγητες απουσίες μέχρι 50/ σχολικό έτος
    • Μαθητής /τρια με σύνολο αδικαιολόγητων απουσιών μεγαλύτερο από 50 (για όλο το σχολικό έτος) απορρίπτεται λόγω απουσιών.
    • Μαθητής /τρια με σύνολο απουσιών( για όλο το σχολικό έτος) μεγαλύτερο από 50 και μέχρι το πολύ 114 δεν έχει καμία συνέπεια εφόσον ο γονέας ή ο κηδεμόνας δικαιολογήσει με τους τρόπους που έχουν προαναφερθεί όλες τις απουσίες που υπερβαίνουν τις 50.

    Όταν ένας μαθητής συμπληρώσει τριάντα (30) απουσίες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες το σχολείο ενημερώνει τον γονέα ή κηδεμόνα με ταχυδρομική επιστολή που στέλνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα για τις απουσίες του μήνα που προηγήθηκε.

    Οι αυθαίρετες απουσίες σε ενδιάμεσες ώρες είναι αδικαιολόγητες και ελέγχονται πειθαρχικά. (Ποινές, παράγραφος 3)

    Αν οι απουσίες πραγματοποιούνται σε ώρα που το τμήμα γράφει διαγώνισμα ο μαθητής που απουσιάζει αυθαίρετα βαθμολογείται με μονάδα.

    Μαθητής που προσέρχεται με καθυστέρηση και κατά την κρίση του Διδάσκοντα δεν γίνεται δεκτός παίρνει αδικαιολόγητη απουσία και παραπέμπεται στο Γραφείο του διευθυντή.

    Το όριο των 50 αδικαιολόγητων απουσιών της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως επιτρεπόμενο ή ανεκτό ή δικαίωμα του μαθητή.

    Οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το όριο των αδικαιολόγητων απουσιών δεν θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές του σχολείου.

    Ωριαίες αποβολές

    Μαθητής ο οποίος παρενοχλεί το μάθημα και δεν συμμορφώνεται με τις συστάσεις του καθηγητή, αποβάλλεται από το μάθημα και χρεώνεται με αδικαιολόγητη απουσία.

    Επίσης με ωριαία αποβολή τιμωρούνται και οι μαθητές που τρώνε ή πίνουν ροφήματα και αναψυκτικά σε ώρα μαθήματος.

    Η ωριαία αποβολή καταχωρείται στο  ποινολόγιο του σχολείου και λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση της γενικής εικόνας της διαγωγής του μαθητή.

    Κινητά  τηλέφωνα

    Λόγω της απόστασης που διανύουν καθημερινά οι μαθητές για να έρθουν στο σχολείο, οι μαθητές μπορούν, με την ανοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, να φέρουν μαζί τους ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πρέπει να είναι πλήρως απενεργοποιημένο και όχι απλά σε αθόρυβη λειτουργία. Οι γονείς φέρουν την ευθύνη για την ορθή χρήση του.

     Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρολόγια, κομπιουτεράκια, ημερολόγια, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων κλπ. Μαθητές οι οποίοι, αν και απαγορεύεται, ενεργοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο στο χώρο του σχολείου, συγκατατίθενται με αυτή τους την πράξη στο ότι η διεύθυνση του σχολείου ή οι εκπρόσωποί της με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του μαθητή ή του κηδεμόνα του, μπορούν να ελέγξουν τα αποθηκευμέ να σε αυτό αρχεία καθώς και να τα αντιγράψουν σε περίπτωση κατάχρησης.

    Κινητό που χρησιμοποιείται από μαθητή ή είναι σε κοινή θέα θα φυλάσσεται στο γραφείο του Διευθυντή και θα παραδίδεται μόνο στους γονείς/ κηδεμόνες.

     

    Κάπνισμα

    Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου.

     

    Τάξη και καθαριότητα

    Όταν ένας χώρος/μια αιθουσα χρησιμοποιείται από περισσότερες τάξεις, πρέπει να παραμένει καθαρός για τους επόμενους συμμαθητές που θα τον/την χρησιμοποιήσουν. Με γνώμονα την οικολογική συμπεριφορά αποφεύγουμε τα άσκοπα σκουπίδια και διαχωρίζουμε τα απορρίμματα. Κάθε τάξη παρακινείται, ώστε να διαμορφώνει την αίθουσά της με δική της ευθύνη σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή της και με τρόπο που να προωθεί τη μάθηση.  Στο τέλος της σχολικής χρονιάς η αίθουσα θα πρέπει να παραδοθεί καθαρή. Οι ζημιές αναφέρονται στον Υποδιευθυντη του σχολείου. Όποιος σκόπιμα προξενεί ζημιές ή ρυπαίνει τους χώρους, πρέπει να καθαρίζει το χώρο ή να αποκαταστήσει τη ζημιά.

     

    Απώλεια αντικειμένων

    Για λόγους ασφαλείας οι μαθητές δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν στο σχολείο αντικείμενα που δεν σχετίζονται με τα μαθήματά τους, όπως π.χ. κοσμήματα, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ή χρήματα. Οι απώλειες πρέπει να αναφέρονται αμέσως στον Υποδιευθυντή του σχολείου. Το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για την απώλειά τους. Απολεσθέντα ρούχα και άλλα αντικείμενα φυλάσσονται προσωρινά από τις υπαλλήλους καθαριότητας του σχολείου.

     

    Ο πίνακας ανακοινώσεων των εκπροσώπων των μαθητών

    Ο πίνακας ανακοινώσεων των εκπροσώπων των μαθητών εξυπηρετεί αποκλειστικά τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών του σχολείου. Για το λόγο αυτό είναι στη διάθεση των μαθητών και όχι άλλων ατόμων. Δεν επιτρέπεται η χρήση του για διαφημιστικούς σκοπούς και για δηλώσεις οι οποίες παραβιάζουν νόμους, κανονισμούς και διατάξεις ή ενδέχεται να διαταράξουν την ηρεμία του σχολείου.

    Κάθε ανακοίνωση πρέπει να φέρει το όνομα και την τάξη του μαθητή, ο οποίος προβαίνει στην ανακοίνωση. Ο Διευθυντής  φέρει την ευθύνη για τον πίνακα ανακοινώσεων· μπορεί ωστόσο να αναθέσει τον έλεγχο στον πρόεδρο του 15μελούς. Η διεύθυνση του σχολείου και κάθε καθηγητής έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να απομακρύνουν τις ανακοινώσεις οι οποίες είναι αντίθετες προς το σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί ο πίνακας ανακοινώσεων και έχει περιγραφεί πιο πάνω.

     

    Ανακοινώσεις και διαφημιστικό υλικό

    Ανακοινώσεις στο χώρο του Σχολείου επιτρέπονται μόνο, εάν έχουν εγκριθεί από το Διευθυντή του σχολείου και φέρουν την υπογραφή του. Διαφημιστικό υλικό που μοιράζεται ή παρουσιάζεται στο χώρο του σχολείου πρέπει να έχει προεγκριθεί από το Διευθυντή.

     

    Χρήση της αίθουσας προβολών/εργαστήρια

    Στην αίθουσα προβολών και στα εργαστήρια δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού και φαγητού ούτε κατά τη διάρκεια των μεγάλων και μικρών διαλειμμάτων.

     

    Στάθμευση οχημάτων

    Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση του χώρου στάθμευσης οχημάτων από τους μαθητές και τους γονείς /κηδεμόνες.

     

    Χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου

    Η είσοδος στο κλειστό Γυμναστήριο  καθώς και η χρήση του επιτρέπεται κατά κανόνα μόνο παρουσία ενός υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου και μόνο με τη ρητή του άδεια.

    Στα διαλείμματα δεν επιτρέπεται στους μαθητές η είσοδος στο χώρο. Σε περίπτωση απουσίας κάποιου καθηγητή και εφόσον ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής το επιτρέπει, είναι δυνατή η χρήση του Γυμναστηρίου ή η συνάθληση των μαθητών πάντα υπό την επίβλεψή του.

    Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με καθαρά αθλητικά παπούτσια.

    Για οποιαδήποτε άλλη χρήση του Γυμναστηρίου (απο Συλλόγους εκτός σχολείου) απαιτείται η έγκριση του Συντονιστικού Γραφείου.

     

    Απουσιολόγοι

    • Ως απουσιολόγος σε κάθε τμήμα ορίζεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος, ο μαθητής που συγκέντρωσε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
    • Κατά την έναρξη κάθε διδακτικής ώρας ο απουσιολόγος κάνει καταμέτρηση των μαθητών και σημειώνει τις απουσίες στο απουσιολόγιο και στη συνέχεια το παραδίδει στον καθηγητή για να το υπογράψει.
    • Όταν κάποιος μαθητής είναι τιμωρημένος με ωριαία ή ημερήσια αποβολή, ο απουσιολόγος το σημειώνει στη στήλη των παρατηρήσεων.
    • Ο απουσιολόγος είναι υπεύθυνος για την τήρηση του απουσιολογίου σε άριστη κατάσταση.
    •  Σε περίπτωση που χαθεί απουσιολόγιο υπεύθυνος είναι ο απουσιολόγος
    • Βαρύτατο παράπτωμα αποτελεί η παραποίηση του απουσιολογίου και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον απουσιολόγο, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά με αυστηρή ποινή. (Ποινές, παράγραφος 3)
    •    Δεν επιτρέπεται στον απουσιολόγιο η αλλοίωση της αρχικής καταχώρησης με τρόπο (θεωρείται ποινικό αδίκημα), ώστε αυτή να καταστεί δυσανάγνωστη. Κάθε τροποποίηση ή βελτίωση πρέπει να πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η ανάγνωση της αρχικής καταχώρησης. Η αλλαγή πρέπει να φέρει την υπογραφή του υπεύθυνου καθηγητή.

     

     

    Κυλικείο

    Το κυλικείο χρησιμοποιείται μόνο από τους μαθητές μόνο κατά τα διαλείμματα Σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στους μαθητές να βρίσκονται στο κυλικείο σε ώρα μαθήματος.

     

    Ποινές

    1. Οι ποινές που επιβάλλονται από το Σχολείο σε καμία περίπτωση δεν έχουν εκδικητικό χαρακτήρα, αλλά έχουν σαν μοναδικό στόχο να συνετίσουν τους μαθητές που υπέπεσαν σε σφάλματα, έτσι ώστε αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

    2. Το ύψος της ποινής σχετίζεται με την βαρύτητα της αξιόποινης πράξης αλλά οπωσδήποτε λαμβάνεται υπ’ όψιν και η όλη συμπεριφορά και παρουσία του μαθητή στο σχολείο και στην σχολική ζωή.

    3. Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι:

    • Α. Παρατήρηση
    • Β. Επίπληξη
    • Γ. Ωριαία απομάκρυνση
    • Δ. Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι τρεις ημέρες
    • Ε. Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι πέντε ημέρες

    Η Παρατήρηση είναι η ελαφρότερη των κυρώσεων, δεν καταχωρίζεται στα βιβλία του σχολείου και αποσκοπεί στην προειδοποίηση του μαθητή.

    Η Επίπληξη και οι λοιπές κυρώσεις καταχωρίζονται στο βιβλίο επιβολής κυρώσεων και στο Ατομικό Δελτίο του μαθητή.

    • Οι κυρώσεις Α, Β, Γ επιβάλλονται από τον διδάσκοντα καθηγητή.
    • Οι κυρώσεις Α, Β, Γ, Δ επιβάλλονται από τον Δ/ντή ή τον Υποδ/ντή
    • Οι κυρώσεις Α, Ε επιβάλλονται από το Σύλλογο των Διδασκόντων.

    Οι μαθητές οφείλουν:

    • Να σέβονται την κινητή και ακίνητη περιουσία του σχολείου
    • Να μη ρυπαίνουν με σκουπίδια τον αύλειο χώρο και να χρησιμοποιούν τα καλάθια των αχρήστων
    • Να μη γράφουν σε θρανία και τοίχους
    • Να φροντίζουν την καλαίσθητη εμφάνιση των τάξεων
    • Να μη φέρνουν στις αίθουσες φαγητά ή αναψυκτικά σε ώρα μαθήματος

    Μαθητής που δεν τηρεί τους παραπάνω κανόνες θεωρείται οτι προσβάλλει το ίδιο το σχολείο και τιμωρείται.

     

    ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Μαθητής ο οποίος παρενοχλεί το μάθημα και δεν συμμορφώνεται με τις συστάσεις του καθηγητή, αποβάλλεται από το μάθημα και χρεώνεται με αδικαιολόγητη απουσία.

    Επίσης με ωριαία αποβολή τιμωρούνται και οι μαθητές που τρώνε ή πίνουν ροφήματα και αναψυκτικά σε ώρα μαθήματος.

    Η ωριαία αποβολή καταχωρείται στο  ποινολόγιο του σχολείου και λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση της γενικής εικόνας της διαγωγής του μαθητή.

    Π.Δ. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α΄

     

     

     

    Άρθρο 35: Χαρακτηρισμός φοίτησης και συνέπειες στην προαγωγή και απόλυση μαθητών

    1. Η φοίτηση όλων των μαθητών των Ενιαίων Λυκείων χαρακτηρίζεται με πράξη του Συλλόγου των διδασκόντων καθηγητών την ημέρα που λήγουν τα μαθήματα ως επαρκής ή ανεπαρκής, με βάση το σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, σε συνδυασμό με την ετήσια προφορική επίδοση σε όλα τα μαθήματα.

    2. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση στην περίπτωση κατά την οποία:

    α) Tο σύνολο των απουσιών του μαθητή, που σημειώθηκε κατά το λήγον διδακτικό έτος, δεν υπερβαίνει τις πενήντα (50), ανεξάρτητα από τους λόγους πραγματοποίησής τους.

    β) Tο σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114), από τις οποίες οι πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται, «σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 485/83 (ΦΕΚ184 Α΄)».

    Κατ` εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε Σχολείου με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει ως επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε από εκατόν δέκα πέντε έως εκατόν εξήντα τέσσερις (115-164) απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι απουσίες πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες και οφείλονται σε ασθένεια, που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, και η επίδοσή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται στην προκειμένη περίπτωση η επίδοση του μαθητή, όταν ο γενικός μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας (Γ.Μ.Ο.), όπως προκύπτει από το άθροισμα των Μ.Ο. των δύο τετραμηνιαίων βαθμών στο Λύκειο, διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15) πλήρες και η διαγωγή του κοσμιωτάτη.

     

     

     

     

     

    ……………………………………………………………………………………………………………

    ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

    ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ:………………………………………….

    ΤΑΞΗ:……………………………………

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:………………………………

                 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ:……

     

page:

Επικοινωνία

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
    Ständler str. 36
    81549 München
  • Διεύθυνση: 0049 89 45666709

    Υποδιεύθυνση: 0049 89 42024727

    Γραφείο καθ.: 0049 89 12020611

    e-mail: 1gelmuenchen@sch.gr

    Φαξ: 0049 89 45666713

Όροι χρήσης ιστοσελίδας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://elm.edupage.org διατίθεται στους επισκέπτες/χρήστες αυστηρά για προσωπική χρήση και απαγορεύεται η χρήση ή η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την έγγραφη άδεια της διεύθυνσης του σχολείου.